> Magazine > Single leven > Vakantieliefde. Is het ware liefde?

Single leven

Vakantieliefde. Is het ware liefde?

U wisselt een paar blikken en het klikt meteen. Een verliefdheid heeft u op vakantie sneller te pakken dan thuis. Maar is vakantieliefde ook ware liefde? Of is het meer 'uit het oog, uit het hart'? We peilden uw meningen in een Parship-enquête. 'Als het klikt dan klikt het overal', zegt de helft van deelnemers.

Vakantieliefde

Parship-leden hebben vertrouwen in vakantieliefdes. Van de zevenhonderd mensen die meededen aan de enquête - 436 waren man, 296 vrouw, vindt de helft dat een vakantieliefde best de ware liefde kan zijn. Zo kiest vijftig procent van de mannen voor de stelling 'Ja. Het maakt niet uit waar je verliefd wordt, als het klikt dan klikt het overal'. De vrouwelijke respondenten scoorden op deze stelling met 51% nagenoeg hetzelfde.

Kortstondige liefde

Ondanks het geloof van de helft in een goede afloop, vinden toch ook veel respondenten dat het vaak bij die romantiek op vakantie blijft. Bijna één op de drie vrouwen (30%) - tegen 23% van de mannen - zegt een vakantieliefde wel spannend te vinden, maar meer ook niet. Vrouwen blijken een meer realistische kijk op vakantieliefdes te hebben dan mannen. Die kortstondige liefde met 'prince charming' of die ultieme godin ziet er blijkbaar - zonder die ontspannen vakantiesfeer - heel anders uit. Thuis zijn de vlinders in de buik snel verdwenen.

Ervaring met vakantieflirts

Of alle respondenten uit ervaring spreken is niet uit deze enquête af te leiden. Het is echter opvallend dat veel meer mannen (27%) dan vrouwen (19%) zeggen nog nooit een vakantieliefde te hebben gehad. Worden vrouwen eerder verliefd? Zijn buitenlandse mannen betere charmeurs dan de buitenlandse vrouwen verleidsters zijn? Of misschien hebben vrouwen over dit onderwerp gewoon eerder een mening dan mannen. Wie zal het zeggen.

Lange afstandsrelatie

Uit de enquête blijkt dat de helft van de Parship-leden een vakantieliefde een kans wil geven. En terecht, want waarom ook niet. Bedenk echter wel dat het thuis altijd anders is dan in dat idyllische vakantieparadijs waar u elkaar ontmoette. In het geval van een buitenlandse partner is het een aanrader de liefde niet te veel te romantiseren. Want ook al leveren cultuurverschillen in eerste oogopslag een schat aan onontdekte kennis en ervaringen op, soms kunnen deze verschillen ook tot botsingen binnen een relatie leiden. Maar of het nu een lange afstandsrelatie wordt of niet. Echte liefde overwint natuurlijk alles! Tip! In de rubriek Parship-adviezen vindt u tips over lange afstandsrelaties.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)